Vrolijke bloemen

Deze activiteit is een variant op vrolijke vlinders.  Ook bij deze activiteit kun je mooi laten zien hoe kleuren zich mengen. Probeer het wel thuis eerst even uit, voordat je het met de leerlingen gaat doen!Nodig: Koffiefilters, viltstiften (absoluut geen watervaste!) , water, rietjes

Lesopzet: Teken op een koffiefilter een cirkel en knip die uit. Je krijgt er overigens gelijk twee. Laat de koffiefilter versieren met viltstift. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Vanuit het midden in cirkels, in vlakker of met figuren. Let er op dat het hele koffiefilter gekleurd is. Vouw het koffie filter dubbel en rol het dan op, zodat het midden van het koffiefilter een puntje is.
Steek het puntje van het koffie filter in het rietje en zet dit in een glas water. Na een tijdje wordt het filter nat en gaan de kleuren doorlopen.

Heb je niet zoveel geduld, dan kun je ook water op het midden van het filter druppen met een kwast, maar het effect is dan niet altijd goed. Laat het rondje een paar dagen drogen. Daarna kun je het in de vorm van een bloem knippen. Je kunt de rietjes als steel gebruiken en beplakken met groen papier en blaadjes.