Voorjaarsdoosjes

De leerlingen in mijn groep 3/4/5 maakten voor de paasmarkt schitterende voorjaarsdoosjes om hun schatten in te bewaren.Nodig : Houten doosjes (xenos), nep gras, kuikentjes, rafia, gekleurde pijpenragers, pluche bolletjes pakket(hema)

Duur: 2 lessen van 45 minuten (ik heb in 2 kleinere groepen gewerkt zodat ik de tijd had om ze te begeleiden en de jongste 2X konden werken)

Voorbereiding: Spullen klaarleggen op verschillende tafels. Materiaal verdelen in kleine bakjes.

Les 1: Ik heb deze bakjes in mijn groep 3/4/5 gemaakt voor de paasmarkt. Ze waren gevuld met chocolade eitjes en versierd met allerlei voorjaars/paas dingen. De kinderen mogen een vorm kiezen uit de bakjes die er zijn. En bedenken een thema Pasen of voorjaar. Daar bij mogen ze kiezen uit de materialen die ik allemaal  heb staan in kleine bakjes. Bij het vastplakken kun je het beste sterke lijm laten gebruiken. Sommige kinderen wilden hun doosje eerst schilderen. Deze kinderen kunnen de 2e les hun doosjes pas versieren.

Les 2: De kinderen die hun doosje hebben geschilderd, kunnen hem nu nog verder versieren. Het is handig (voorkomt afgeven) om de doosjes tussendoor even (zelf) van een laagje lak te voorzien.