Rinkeltrom

Herrie maken! Dat is nu eens een leuke opdracht. Dit is een leuke knutsel, je moet alleen vrij veel werk zelf voorbereiden!

Nodig: Kartonnen posterbuizen, stevig stokje of rondhout, ballonnen, belletjes of knopen.

Voorbereiding: – Zaag de posterbuizen in stukken van ongeveer 4 cm. – Zaag het rondhout in stukken van ongeveer 15 cm. – Boor een gat, dat ongeveer even groot is als het rondhout,in ieder stuk buis. Tip: laat het rondhout al bij de doe-het-zelfzaak op maat zagen.

Lesopzet: Leg op de tafels van de kinderen onderleggers of kranten klaar. Zorg ook dat er op alle tafels voldoende kleuren verf staan. Laat de kinderen de rol mooi beschilderen in vrolijke kleuren. Ook het stokje kunnen ze beschilderen maar dan moet je het wel lakken. Laat de rol drogen. Voor het vel van de rinkeltrom gaan we een ballon gebruiken Knip het uiteinde van de ballonnen en span ze over de openingen van de rol. Je kunt de rol het beste eerst met lijm insmeren, dan blijven de ballonnen beter zitten. Je kunt als afwerking nog belletjes of ijzeren knopen met ijzerdraad aan de trom vast maken.
Tip: het erom heen doen van de ballonnen is erg lastig. Bij jonge kinderen kun je het beter zelf doen. Misschien heb je ook een klassenassistent of ouder die je hier voor in kunt schakelen.