Vlieger

Deze vliegers vliegen zeker niet weg. Maak eens een vrolijke verjaardagskalender voor aan de muur. Nodig: karton,raffia, vloeipapier, vetkrijt, scharen, waterverf en kwasten.

Duur: 1 les

Voorbereiding: Leg op de tafels van de kinderen onderleggers of kranten klaar. Laat het vetkrijt uitdelen. Reserveer één tafel (bijvoorbeeld de instructie tafel als je die hebt) voor het verven.

Lesopzet: Leg op de tafels van de kinderen onderleggers of kranten klaar. Laat het vetkrijt uitdelen. Reserveer één tafel (bijvoorbeeld de instructie tafel als je die hebt) voor het verven. Meng gewone school verf met heel veel water. Zo krijg je een mooie water verf. Je kunt ook ecoline gebruiken. Maak zelf een mal van een vlieger en trek die om op dik karton. Laat de kinderen de vlieger uitknippen. Laat de kinderen een leuke (abstracte tekening van vetkrijt maken. Zorg dat de delen die met verkrijt gekleurd zijn, goed dik zijn.

Laat de kinderen die klaar zijn naar de andere tafel gaan. Daar kunnen ze met een grote kwast hun tekening kleuren. Ze kunnen gewoon over het vetkrijt heen verven. Terwijl de vlieger droogt kunnen de kinderen een leuke staart maken voor hun vlieger. Laat de kinderen rechthoeken van vloeipapier knippen en er de raffia omheen knopen. Met een nietje kun je de staart dan aan de vlieg vastmaken.
Als je in het midden de naam en verjaardagsdatum van het kind plakt heb je een leuke verjaardagskalender voor in je klas.