Sinterklaas of kerstman

Een stevige sinterklaas of kerstman van houten balkjes. Ik gebruikte gewoon polsdikke takken die in stukken waren gezaagd.

Nodig: vierkante, houten balkjes (5×5) van ongeveer 30 cm, verf, watten, papier. (Zelf heb ik dikke takken van knotwilgen gebruikt waar ik via vrienden aan kon komen, dat geeft wel een erg leuk effect, maar met houten balkjes gaat het ook.)

Voorbereiding: Zaag de balkjes in een verstekbak door midden. je krijgt dan twee balkjes met een schuine top. Die schuine bovenkant gebruik je om het gezicht van de kerstman of sint van te maken.

Les: Laat de kinderen het gezicht van de kerstman (het schuine vlak)voor ongeveer 2/3 deel wit schilderen. Het overige 1/3 deel, kunnen ze rood schilderen voor de muts of mijter. Ook de zijkanten van de balkjes kunnen rood geschilderd worden.

-Voor de kerstman kun je de punt van de muts met een wattenballetje versieren, ook de rand van de muts en de baard kun je van watten laten maken.

-Voor de sinterklaas kun je de baard van watten maken. De mijter kun je met een geel kruis afmaken, je kunt het verven, maar ook van papier knippen en oplakken.

Om het afgeven tegen te gaan kun je de kerstman of sint eerst aflakken voor je hem gaat beplakken.

Diff: Maak een kerststal van deze poppen voor in de klas.