Kerstster

Een leuk idee: teken op karton een eenvoudige ster en beplak die met pastavormpjes. Met echt goudverf maak je er het middelpunt van je klas mee!

Nodig : hard karton, mal van een kerst ster, macaroni, lijm, spuitbus met goud verf.

Een mal voor de kerstster kun je heel eenvoudig zelf maken. Voeg in Microsoft Word een autoshape in. Je kunt dan kiezen uit verschillende soorten sterren. Print de ster uit en je hebt een prima mal.
Teken de mal over op hard karton en knip of snijd de sterren uit. (oudere kinderen kunnen dit zelf doen) De macaroni kunnen ze er op plakken door een laagje lijm langs de randen te smeren. In het midden kunnen ze een cirkel van macaroni lijmen en daar hun naam van macaroni in schrijven. Als de lijm gedroogd is kun je de sterren met een spuitbus verven in de kleur die je wil. Zilver of goud is het leukste.
Verven kun je het beste in een goed geventileerde ruimte doen, of buiten als het niet te hard waait. Maak van goud draad een lusje aan de sterren en je hebt een leuke versiering voor in de klas.

Diff. idee: Je kunt natuurlijk ook andere vormen verzinnen dan een ster. Een kerstbal kan ook heel leuk zijn.
Je kunt in de bovenbouw ook kerst engeltjes laten maken van verschillende soorten macaroni. Je hebt dan onderandere vlindertjes nodig voor de vleugels en van die grote wokkels voor het lijfje.